СВЯТ


Убиецът от ГРУ пред немски следователи: Русия знае, че съм тук и няма да се откаже от мен

16 7796 10.12.2020
Убиецът от ГРУ пред немски следователи: Русия знае, че съм тук и няма да се откаже от мен
Вадим Красиков

”Руснакът, който уби в центъра на Берлин живеещия в емиграция чеченец Зелимхан Хангошвили, е бил убеден, че ще му помогнат. ”Русия знае, че съм тук и няма да се откаже от мен”, заявил той след три месеца мълчание пред следователите”, пише германският Bild.


55-годишният Вадим Красиков е обвинен, че на 23 август 2019 година е застрелял Хангошвили в парка Тиргартен.

 

"Веднага след като е арестуван той незабавно иска в качеството на защитник "назначен от руското посолство адвокат". Буквално на следващия ден го посещават руски дипломатически представители, но на разговора им, според Виенскато конвенция, не присъства представител на германското следствие

 

"На 18 ноември 2019 година изведнъж той заявява на следователите, които се намират в килията му: "Русия знае, че съм тук и няма да се откаже от мен".

 

Следствието установи, че Красиков е влязъл в Германия с истински документи, но с фалшива самоличност, както и, че руснакът е свързан със Службата за външно разузнаване (ГРУ).

 

Убитият Хангошвили е бил в списъка на 19 лица, обявени от руските служби за терористи, още няколко души от този списък за починали от насилствена смърт, припомня Bild, цитиран от Фактор.бг.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама