НОВИНИ


НЗОК се произнесе за неизплатените 1 000 лева на личните лекари

6 3427 10.12.2020
НЗОК се произнесе за неизплатените 1 000 лева на личните лекари
БГНЕС

Национална здравноосигурителна каса потвърди думите на д-р Николай Брънзалов – зам.-председател на Управителния съвет (УС) на Българския лекарски съюз, че допълнителните средства, в размер на 1 000 лева, за личните лекари не са изплатени.


В своя позиция НЗОК посочи, че всички 28 Регионални здравноосигурителни каси в страната трябва да заявят в отчетите си колко и кои лекари и зъболекари са извършвали дейност в периода от 1 до 30 ноември.

 

Необходимите средства трябва да бъдат заявени до 9.30 часа на 14 декември.

След потвърждаване на средствата от НЗОК, РЗОК ще извърши парични преводи по сметките на изпълнителите на медицинска и дентална помощ по сключените им договори с НЗОК.

 

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов също коментира ситуацията по време на днешния брифинг на Националния оперативен щаб:

 

"Проблемът не е нежеланието да се случи раздаването на хилядата лева на всички общопрактикуващи лекари. Проблемът е чисто бюджетна процедура. Трябваше да се гласува Бюджета на Националната здравноосигурителна каса и след това Надзорният съвет на Касата да вземе това решение".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама