НОВИНИ


Ден 157! Протестиращи: Не искаме Бойко да ни организира изборите

1 4367 12.12.2020
Ден 157! Протестиращи: Не искаме Бойко да ни организира изборите
Протестът тази вечер под прозорците на властта

„Не искаме Бойко да ни организира изборите“. Това казаха протестиращи, които се събраха в тригълника на властта за 157-ми ден.


Искаме честни избори. Искаме оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, повториха за пореден път хората. „Всеки ден, в който тези хора управляват, ще умират все повече и повече хора. За това настояваме за предсрочни избори“, подчертаха още те. Напомниха, че българските граждани нямат вече никакво доверие в това правителство. „Голямата корупция, която се шири от години в здравната ни система, коства живота на много българи“, каза Настимир Ананев, един от протестиращите, който всяка вечер е на площада. Той допълни:“Корупцията убива България, но Борисов не вижда това“.  

 

В палатковия лагер на майките от „Системата ни убива“ вече има коледна украса. На елхата, освен традиционните играчки, има и листчета с пожелания към премиера Борисов. Според гражданския активист Карастоянов протестът продължава по същия начин, както е през изминалите 157 дни: „Тука на жълтите павета пред Министерския съвет, комбинирайки го с шествия, блокади по улиците, пред главни министерства, шествия и обикновено приключване на Орлов мост“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама