НОВИНИ


Ден 156: Граждани ще чакат Захариева пред БНТ

0 3126 11.12.2020
Ден 156: Граждани ще чакат Захариева пред БНТ

Пред Българската национална телевизия ще завърши днешният протест срещу управляващите. Традиционно, от пл. “Независимост” протестиращите ще се отправят към обществената медия, за да изчакат вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която ще е тазседмичният гост в предаването “Панорама”.


20.00 ч.


Десетки граждани са се събрали под прозорците на властта, въпреки ниските температури и лошото време. Около час след обявеното начало на демонстрацията те потеглиха и на шествие из центъра на София, което ще приключи пред сградата на обществената телевизия.


Недоволството срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев, избухнало това лято, не стихва вече дни наред. Всяка седмица в мишена на демонстрантите се превръща и Българската национална телевизия. Основните обвинения към медията са за нарушаване на основните журналистически принципи за плурализъм и обективност. Една от исканите оставки е и тази на генералния директор Емил Кошлуков, обвинен в политически пристрастия. 


ФрогНюз припомня още, че вече няколко пъти се е стигало до ескалации на напрежението при петъчните протести пред БНТ. Заради кипящото обществено недоволство неведнъж се е налагало представителите на властта да бъдат извеждани с полицейски кордон, след гостуването си в предаването “Панорама”. Като контрапункт на формата пред телевизията се провеждаше и граждански форум. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама