НОВИНИ


Шеф-ресторантьор: Цяла индустрия е поставена под риск

14 3271 16.12.2020
Шеф-ресторантьор: Цяла индустрия е поставена под риск
Атанас Димитров

„Несериозно ми се струва да поставяме под риск здравето на хората. Имаме по различно мнение за отварянето на заведенията веднага. Искаме още утре да отворим, но въпросът е дали обстановката го позволява и доколко няма да нанесем щета”. Това заяви зам.-председателят на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.


Според него една цяла индустрия е поставена под риск. „Виждаме как ако не бъде подпомогната от държавата, тя ще изчезне. Трябва кардинално решение - иска ли България да разчита на туризма си, или не”, посочи още Димитров пред Нова телевизия.

 

„Виждаме обаче какво се случва в големите вериги и стълпотворението на хора там. Не разбираме логиката в това, че ни затвориха, въпреки че при нас беше въведено строго отстояние между масите. Приемам, че нашият сектор се превърна в жертвено агне”, допълни той. Димитров каза, че иска в магазините да се въведат строги мерки и начини за посещение.


„Не трябва само да компенсираме служителите и работниците, защото един ден трябва да имат работни места. Трябва да обезпечим работодателите и инвеститорите. Необходимо е да има мерки, които са насочени към тях. Нужна е оперативност и сумите не трябва да се изплащат през март догодина”, категоричен е зам.-председателят на БХРА.


Той е на мнение, че най-ценният ресурс в туризма са хората, в чието обучение е инвестирано.


„Този ресурс започва да прелива в други сектори. Впоследствие ще започне да емигрира. Ако не му помогнем и съхраним, няма да има на кого да разчитаме и да бъдем конкурентноспособни”, заключи Димитров.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама