НОВИНИ


Facebook трие култовата страница “О, спомняте ли си, госпожо” заради сигнали на “доброжелатели”

6 4286 16.12.2020
Facebook трие култовата страница “О, спомняте ли си, госпожо” заради сигнали на “доброжелатели”

Сигурно сте виждали култовите снимки да циркулират из социалните мрежи. Страницата “О, спомняте ли си госпожо” стана особено популярна през последните няколко месеца. Но сега е напът да изчезне.


Фотосите Веселин Боришев, фотографа на ClubZ, припомнят някои позабравени, но важни моменти от обществената и политическата сцена у нас. В страницата Боришев публикува публикува снимки от близкото и далечното минало, предимно на политически лица и лица, емблематични за прехода, като паралел с днешните събития, в които те участват.


След сигнали на “доброжелатели” обаче материалите в нея са били счетени като нарушаващи правилата на Facebook. “О, спомняте ли си госпожо” е била докладвана 16 пъти. Една от причините за предупреждението е публикувана отдавна снимка на премиера Бойко Борисов, който през 2011 г. Боришев е заснел как сади дърво. Авторът е добавил текст от себе си - на немски - "Трудът освобождава”. Препратката е очевидна - към едно от не съвсем отдавнашните изказвания на премиера, който без да иска цитира надписът върху концлагерите в нацистка Германия.


Преди няколко седмици с фотографа Боришев се свързал и адвокат на бивша министърка на Борисов, която се била почувствала засегната от нейна снимка в "О, спомняте ли си, госпожо". Той поискал от Боришев да свали публикацията. Боришев погледнал за коя снимка става въпрос, преценил, че тя няма никакво обидно или друго подобно съдържание, и отказал да я свали. След което адвокатът обявил, че ексминистърката ще си търси правата в съда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама