НОВИНИ


Държавата да поеме 75% от заплатата на работниците иска бизнеса

15 3116 17.12.2020
Държавата да поеме 75% от заплатата на работниците иска бизнеса
Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията

Опитахме се да договорим е от януари 75% от трудовите възнаграждения да се поемат от държавата. Мисля, че ще се случи. Това ще е повече от тези 24 лева на месец.


Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

 

За промяна в мерките настояват представителите на затворените бизнеси у нас. Ако ограниченията останат такива, резултатите ще продължат да бъдат същите, а решенията ще се отлагат във времето, стана ясно още от думите на Ричард Алибегов.

 

"Разбираме, че на 31 януари е една поредна дата, на която се отлага едно решение. Не виждаме какво ще се промени. Ще имаме много оздравели, ще имаме едно плато, но резултатите пак няма да са достатъчни и ще си говорим за 1 март. Няма промяна", посочи Алибегов.

 

Той бе категоричен - ако мерките бяха затегнати по-рано и бяха по-строги, сега щяхме да караме много по-скпокойни празници.

 

"Би било много хубаво за нашия бранш хората да се върнат по работните места, но вероятно това няма да се случи”, посочи още Ричард Алибегов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама