НОВИНИ


Путин: Ердоган е мъж. С Китай имаме отлични делови отношения

6 3325 17.12.2020
Путин: Ердоган е мъж.  С Китай имаме отлични делови отношения
Владимир Путин

Реджеп Ердоган е мъж, макар понякога да имаме противоположни възгледи. С Китай поддържаме отлични делови отношения. Това каза президентът на Русия Владимир Путин на традиционната пресконференция в края на всяка година.


Този отговор той даде на въпрос на журналист с кои световни лидери е имал най-добри контакти и с кои не толкова. Путин излезе ловко от ситуацията, като обясни, че няма добри и лоши. И че отношенията се градят на базата на интереси. Подчерта, че при отношенията си с други негови колеги, той се ръководи от интересите на Русия.  

 

Относно „Северен поток“ 2 той каза: Този проект е изгоден за икономиката на Европа и Германия. Покупката на американски газ ще бъде 20 процента по-скъпа. Това очевидно не е нужно да се коментира. Става въпрос за националния интерес на Европа. В Германия имаме много приятели, включително и в политическото ръководство. То не се меси в икономическия проект.

 

Останаха 160 км. Ние практически сме завършили проекта. Надавам се, че новата администрация ще се отнесе към своите съюзници и партньори с уважение. Надявам се, че няма да пренебрегнат националните си интереси.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама