ГЛАСЪТ


Заради Мегз или Борисов си тръгва Карбовски от бТВ?

70 24054 18.12.2020
Заради Мегз или Борисов си тръгва Карбовски от бТВ?
Мартин Карбовски бТВ

Няма да гледаме повече „Втори план“ на Мартин Карбовски по бТВ. Промени в програмната схема, - аргументират се кратко от телевизията. На зрителите, зяпнали „Фермата“ и турските сериали това няма да направи грам впечатление. На тях и предаването му едва ли е предизвиквало интерес сред масовия потребител на халтура.


Само че бТВ ще остане без един оригинален – може би и спорен, ако щете, в което няма нищо лошо – журналист. Не обаче това е главната причина да не се преподписва договора с Карбовски. Скандалите около някой водещ носят повече ползи на телевизиите, отколкото вреди. А това, че някаква си Мегз го обвини в секспровокации, а след това призна, че много обичала да си измисля, е повече повод за скеч а ла Бени Хил, отколкото за тревога. Въпросът въобще не опира до морала, както някои се опитват да изкарат свалянето на Карбовски, защото ако беше така, всички медии в България трябваше да са спрели отразяването на Борисов след излизането на снимките с чекмеджето пълно с пачки и златни кюлчета... Само че Борисов продължава да управлява държавата и да харчи бюджета според кефа си, а тези, които го критикуват губят работа, не им преподписват договорите, до медиите им не стига реклама, дори им се повдигат обвинения, ако са ядосали него, Гешев или Пеевски. Затова да знаете: Карбовски си тръгва някой от тези тримата.

 

Неотдавна във Фейсбук Карбовски публикува свои пътувания с джип по примера на премиера. И от прозореца бе заявил: „Тука продължавам аз да пътувам по магистрала „Хемус“ сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка! И се режат ленти (говори за Борисов), и се говори от джипа и от джипа не ви се казва истината! И това хората го преглъщат и се превръща в нерви, в застой, в спирачка на прогреса!

 

Влизаме в една официозна налудност! Никой не излиза да пита – г-н Борисов, излезте човешки и кажете какво е това чекмедже. Скроили са му номер… Ама как така? Вие сте най-охраняваното лице в България. Никой не иска да го срещне и да го накара да говори, както Тим Себастиан накара Деница Сачева да говори пръщящи лъжи“.

 

Тези думи не правят от Мартин герой, но подсказват възможна версия за това откъде му е дошло. Пеевските медии шумно тръбят, че Мегз е „изяла главата“ на Карбовски. Не, други я взеха. Същите, които биха могли да подскажат на дамата какво и как да направи. (Само предположение.) Да не забравяме, че същите медии описваха психопатични сюжети с президента Радев и Карбовски в тях…

 

Нестандартните, провокативните, различните не ги обичат, защото те обикновено са и най-критичните. Ако погледнем назад, ще видим, че медиите, държащи на топлите си отношения с властта, се освобождават именно от такива журналисти и водещи. Има много начини медиите да бъдат принудени от силните на деня да изпълнят техни желания. Дори без да ги изричат лично. Достатъчно е някои рекламодатели да спрат да вдигат телефона и ръководствата сами се сещат какво да направят.

 

Не вярвайте на първото, което ви казват, гледайте „втория план“, там по-често се спотайват причините за разни неща, които правят живота кофти.

 

Огнян Стефанов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама