НОВИНИ


Борисов отваря завод за преработка на отпадъци. Щял да подобри здравето на хората

25 4637 20.12.2020
Борисов отваря завод за преработка на отпадъци. Щял да подобри здравето на хората
Бойко Борисов

Тези, които обичат да бърборят, да видят какво направили за 50 г. И да го сравнят с нашата работа за 10 г. Как няма да сме първи по смъртност, като е най-лесно да се хвърли на полето, а после да се запали и да се обгазяват хората. Това е правено досега, защото е най-лесно. А ето ние как намираме начин и го правим модерно. 31 млн. лв. са инвестирани тук.


Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка в страната. Този път цел на инспекцията е град Пазарджик. С министър-председателят са здравният министър проф. Костадин Ангелов и министърът на екологията Емил Димитров-Ревизоро. Присъства и кмета на града Тодор Попов. 


Мишена на инспекцията бе нов завод с модерни инсталации за обработка на отпадъци. 


Интересно е обаче, че Борисов обясни високата смъртност от COVID-19 у нас с горенето на боклук. Депото обаче щяло да доведе до пречистване на въздуха и респективно ще окаже влияние върху здравето на хората. 


Страната ни и към днешна дата е първа по смъртност от COVID-19 на двуседмична база според данните на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията. Несъмнено върху усложненията от инфекцията влияние оказва и качеството на въздуха, който дишаме.

 

ФрогНюз припомня, че дни наред страната ни заемаше челна позиция не само в ЕС, но и в света по високи нива на фини прахови частици, което води до усложнения при всякакъв тип респираторни инфекции, каквато причинява и коронавирусът.


Припомняме още, че вчера дори здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че причина за високата смъртност у нас е големият брой на хората с придружаващи заболявания. Отварянето на депо за отпадъци няма да промени този факт. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама