НОВИНИ


"Конструктивно" се разговориха Дянков и Първанов

13 5561 05.03.2010
"Конструктивно" се разговориха Дянков и Първанов

Финансовият министър влезе в президентството със стенограма от шоуто в понеделник. След огромния медиен шум, който се вдигна тази седмица, двете страни запазиха пълно мълчание. Симеон Дянков каза единствено: "Разговорът беше конструктивен", но не поясни какво са си казали с Георги Първанов.



Освен това Симеон Дянков не обели и дума за това, какво са си казали с Първанов и дали се е извинил за думите си от шоуто в понеделник. Дянков не пожела да отговори на въпроса дали с президента са изгладили взаимоотношенията. "Казах каквото имах да казвам, ще падна в блъсканица, отдръпнете се.", помоли Дянков множеството репортери и фотографи. 

Срещата между вицепремиер и президент продължи около половин час. Дянков влезе и излезе през централния вход на Президентството, като след края на срещата беше преследван през цялото време от репортери и фоторепортери. Вицепремиерът се насочи към Народното събрание, от 11 часа там започва парламентарен контрол.

На влизане Симеон Дянков заяви: „Реших да помоля държавния глава за среща, за да изчистим това недоразумение. Смятам да кажа две неща на срещата. Първо, че някой е подвел президента относно това, което съм казал на шоуто. И като подкрепа нося стенограмата на шоуто и това, което съм казал, за да е много ясно, какво е станало там, за да се изчисти този подвеждащ коментар. Втората тема е, че цитатът, който беше подаден по време на шоуто, не е мой цитат. Никога не съм казвал такова нещо. И не би трябвало да има друго мнение по този въпрос”.

Недоразумение между институциите, особено по време на криза, никак не е добре за една държава - смята Дянков. Повод за днешната среща между вицепремиера Симеон Дянков и Георги Първанов стана участието на финансовия министър в "Шоуто на Иван и Андрей" този понеделник. Попитан дали държавният глава е "млад милиардер" от двамата водещи, Дянков отговори - "със сигурност не е млад". Думите му разгневиха Георги Първанов и още на следващия ден той поиска оставката на финансовия министър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама