НОВИНИ


Откритият във Великобритания нов коронавирус може да бъде овладян, твърди СЗО

11 3671 21.12.2020
Откритият във Великобритания нов коронавирус може да бъде овладян, твърди СЗО

Откритият във Великобритания нов коронавирус с по-висока скорост на предаване, все още не е извън контрол и може да бъде овладян чрез съществуващи мерки, заяви Световната здравна организация, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.


"Ние сме имали много по-висок (процент на заразяване) в различни точки от тази пандемия и сме го овладели", каза шефът на СЗО за извънредни ситуации Майкъл Райън на пресконференция. "Така че тази ситуация не е извън контрол“.

 

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок по-рано заяви, че новият вариант е "извън контрол", като британските власти заявиха, че той е 70% по-преносим от основния щам.

 

„Мерките, които прилагаме в момента, са правилните мерки“, каза Райън. "Трябва да направим това, което сме правили, може просто да се наложи да го направим с малко повече интензивност и за малко по-дълго, за да сме сигурни, че можем да поставим този вирус под контрол“.

 

Приблизително 30 държави затварят границите си за хора, пътуващи от Великобритания или Южна Африка - където се появи друг вариант - за да спрат по-нататъшното разпространение. "В някакъв смисъл това означава, че трябва да работим по-усилено", каза Райън. „Дори ако вирусът е станал малко по-ефективен за разпространение, вирусът може да бъде спрян“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама