НОВИНИ


Габровският кмет става министър, още не знаел

11 4667 05.03.2010
Габровският кмет става министър, още не знаел

Еврофондовете ще бъдат поети от кмета на Габрово Томислав Дончев, ако се съгласи да оглави новото министерство.Новината обяви самият премиер в кулоарите на парламента.


Бойко Борисов уточни, че още не е разговарял с Дончев, но е убеден, че кандидатурата му е много подходяща и подчерта, че има нужда от министър с такъв ресор. Освен това габровският кмет бил добре запознат с тематиката.

Премиерът добави, че първо ще информира Брюксел и ако получи одобрение ще го назначи, за да има министър, чрез който по оперативно да се координира усвояването на еврофондовете. Ако Европейската комисия каже да - това е изключително подготвен човек., каза Борисов. По думите му по-добре е отделен министър да отговаря за това, отколкото вицепремиер. Премиерът смята, че е по-добре да има министър, който да отговаря за еврофондовете, а не вицепремиер.

По нашумелия въпрос с увеличаването на депутатските заплати, министър-председателят заяви, че това не трябва да се прави в условията на икономическата криза. Той съобщи след разговор с Цецка Цачева, че на следващия председателски съвет в сряда тя не само ще повдигне въпроса за възнагражденията на депутати, но и ще предложи той така да бъде решен, че заплатите им да не бъдат увеличени.

Морално и правилно е след като казваме, че няма да има вдигане на заплатите по никакъв начин не трябва нито лев да вземат повече нито депутати нито министри нито който и да било, каза Борисов. Премиерът съобщи още, че Цачева ще предложи и да се приеме налагане на глоби за депутатите, които не идват на работа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама