НОВИНИ


Между 75 и 100 лева предвиждат повечето българи за подаръци по празниците

0 3295 22.12.2020
Между 75 и 100 лева предвиждат повечето българи за подаръци по празниците

Между 75 и 100 лева предвиждат повечето българи за подаръци по празниците, при това за най-близките си хора. Едва една трета ще похарчат повече от 250 лева. Данните са от национално-представително проучване, проведено от голяма агенция за маркетингови изследвания.


Обезпокоителен, според експертите, е делът от 4% на тези, които изобщо не възнамеряват да купуват подаръци, каквато група предходната година не е имало: 

"По-скоро работещите са посочили, че ще се въздържат да купуват подаръци, тоест видно е как имаме една доста по-голяма резервираност, свързана с харченето на пари. Хората, които нямат възможност, по-скоро няма да купят, отколкото да заложат на заем или кредит", както е било през миналата година, казва Даньо Димитров.

Коледната трапеза ще е по-богата от Великденската, но по-скромна от миналогодишната и споделена в масовия случай само със семейството.

 

64% от българите одобряват строгите противоепидемични мерки в страната, и дори смятат, че са закъснели. Една трета категорично не приемат мерките, но делът им е намалял с 10%, в сравнение с пролетта.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама