НОВИНИ


Ангелов срещу Николова и идеята й за удължено работно време на някои ресторанти

15 3371 29.12.2020
Ангелов срещу Николова и идеята й за удължено работно време на някои ресторанти
проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването БГНЕС

Здравният министър проф. Костадин Ангелов не хареса идеята на министъра на туризма Марияна Николова ресторантите към хотелите да работят с удължено работно време на Нова година. Срещу предложението застанаха и ресторантьори, които обвиниха Николова в дискриминация.


Ангелов не вижда основание заповедта му за противоепидемичните мерки у нас да бъде редактирана, за да може ресторантите в хотелите да работят до 00.30 ч.

 

Ето и цялата позиция на здравния министър:


Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото, което получихме по-рано от вицепремиера и министър на туризма г-жа Марияна Николова. 

 

В него г-жа Николова настоятелно моли ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г.

 

В конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два:

 

-Формален 

и

-Морален 

 

Формалният - в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана.

 

Моралният аспект е по-сложен.  Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно. 

Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни. 

 

С последните думи споделям своето лично мнение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама