НОВИНИ


Ангел Марин: Ставам президент, ако махнат Първанов

89 7155 06.03.2010
Ангел Марин: Ставам президент, ако махнат Първанов
Ангел Марин news.bg

"Мен повече ли ще ме харесат? Ако направят импийчмънт на президента, аз ще заема неговия пост. Изпитвам възхищение от Георги Първанов.", каза вицепрезидентът Ангел Марин пред БТВ. Той заподозря в думите и мимиките на Дянков опит да се наклепа Първанов.



Вицепрезидентът, който не се беше появявал с месеци в медиите, напомни за себе си със соцговорене и фрази от ранния комунизъм в предаването "Сеизмограф" по БТВ. Архаичният му речник обаче беше най-малкият проблем в ефира на националната телевизия. Няколко пъти той акцентира над това, че не е канен специално да коментира скандала около Първанов и Дянков, а екипът на Светла Петрова бил изключително добър и предвидил преди седмици политическата хватка.

"Това е злоумислена лъжа и клевета. Симеон Дянков трябва да подаде оставката. Изпитвам възхищение от Георги Първанов.", бяха началните думи на Марин. Той сравни поведението на вицепремиера с това на придворен шут, това на Първанов с кралско. Марин подчерта, че твърде красноречивите мимики на Симеон Дянков в 'Шоуто на Иван и Андрей" показват тезата на финансиста за "младия милионер". "Аз бях уволнен от българската армия заради една казана дума по повод НАТО, но тогава бях прав, а Дянков лъже. Затова имам моралното право да твърдя, че той трябва да подаде оставката си и да застане зад думите си в това шоу", коментира Марин.

Вицепрезидентът добави, че разговорът между Първанов и Дянков е предизвикал изключителен обществен резонанс, както и коментарите след това. Именно по тази причина е било нужно стенограмата да бъде разпространена в медиите. Според него Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ могат да се сърдят единствено на Симеон Дянков за създалата се ситуация. Марин заяви, че война още не е започнала, но в най-скоро време Георги Първанов сам щял да направи изказване за скандала. В заключение вицепрезидентът Ангел марин каза, че ако бъде направен импийчмънт на президента, то той щял да заеме неговия пост. Марин попита задочно правителството: "Мен повече ли ще ме харесат?"
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама