ХРАНА И ВИНО


Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК

9 7616 02.01.2021
Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК
Да си оближеш пръстите...

Известни готвачи представят уникални продукти от своите страни в кулинарния гид на Европейската комисия, наречен „Сензация! Да готвим със страхотни европейски продукти”. Идеята е да се популяризират защитените продукти в страните членки на Европейския съюз, като по този начин се гарантира продължаването на традицията и запазването на качеството.


България е представена от шеф Владимир Тодоров, който предлага модерна версия на традиционната бобена яхния с горнооряховски суджук. Месният деликатес е първият, а дълго време и единствен, български продукт, регистриран в ЕС със „Защитено географско указание”.


Право да го произвеждат имат две горнооряховски фирми, от където споделят за рецептата:


„Тайните са в подправките и в качественото месо. Месото е предимно телешко, подбрано от врат и бут“.


„Най-важната работа при суджука е отлежаването на самото месо. Не втаса ли месото, не става хубав суджук“.


Кулинарната книга може да бъде изтеглена свободно, като я има на всички езици, използвани в страните от Европейския съюз.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама