НОВИНИ


Затегнаха мерките срещу COVID-19 в Гърция. Страната - под блокада

3 3246 03.01.2021
Затегнаха мерките срещу COVID-19 в Гърция. Страната - под блокада

Гърция въведе пълна карантина до 11 януари, вместо очакваното поетапно премахване на противоепидемичните мерки. Рестриктивната мярка влезе в сила в 6 ч. местно време днес. Въведен е и вечерен час - от 21 ч. до 5 ч. граждани не се допускат навън. Не се променя и протоколът за влизане в Гърция.


Редица държави в Европа затегнаха мерките. Решението им дойде на фона на воия, по-заразен щам на COVID-19, за който съобщиха от Великобритания в край на 2020 г. В резултат много страни скоростно затвориха границите си за Обединеното кралство. Мутацията на вируса е установена в над 20 държави по света. 


От вчера в сила е вечерен час и за някои части от Франция. Той е от 18 до 6 ч. Живеещите в 15 департамента в страната ще могат да напускат жилищата си единствено по здравословни причини, служебни ангажименти, удостоверени с декларация. Няма крайна дата за отпадане на ограниченията. 


Италия реши да отложи до 18 януари отварянето на ски курортите. Това бе предвидено да се случи на 7 януари, но управлаващите решиха да изчакат. 


На граничните пунктове на Словения пък се извършват антигенни тестове на желаещите да влязат в страната. От днес се разрешава ски туризмът, но посетителите трябва да имат негативен тест за коронавирус. От утре страната преминава към масово тестване на населението. Ще се използват бързи антигенни тестове.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама