ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 10 март

0 3939 09.03.2010
Предстоящо на 10 март



От 9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

Министерски съвет ще проведе редовното си заседание, което ще започне от 10.00 часа.

Министър–председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на Бургас Димитър Николов ще направят официално откриване на пречиствателната станция за отпадъчни води, квартал Меден рудник на град Бургас, финансирана по програма ИСПА.

„Ред, законност и справедливост” (РЗС) ще проведе в София общонационален протестен митинг-шествие. От РЗС предупреждават, че ще бъде блокирано движението от НДК до площад „Света Неделя” между 11.00 часа и 12.30 часа, от Министерския съвет до Народното събрание между 12.30 и 13.30 часа и около храм-паметник „Св. Александър Невски” от 13.30 до 15.30 часа.

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България организира пресконференция на тема:„За кого и защо протестират семейните лекари”. Пресконференцията ще се състои от 13.00 часа в БТА.

С участието на президента Георги Първанов от 12.00 часа на „Дондуков” 2 в Детската и младежка приемна към Съвета за децата и младежта ще се проведе дискусия на тема „Как виждам България през 2020?”.

Катедра „Европеистика” на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Европейският информационен център „Европа Директно” – София и Европейският институт организират дискусионна среща на тема „Структурните фондове на Европейския съюз”. Срещата ще се проведе от 10.00 часа в Зала 1 на Софийски университет. В дискусията със студенти ще вземе участие Юлиана Николова, секретар на Съвета за управление на средствата от ЕС към Министерския съвет на Република България.

В хотел „Шератон” от 9.00 часа ще започне 11-тото издание на Национална конференция по електронно управление „Е-управлението в България – с поглед в новото десетилетие”.

Организация на евреите в България „Шалом” ще отбележи Деня на спасението, 67-годишнината от спасяването на българските евреи от нацистките лагери на смъртта и 65 години от края на Холокоста. Събития има няколко градове на страната. В София от 11.00 часа ще има възпоменателна церемония пред паметната плоча, намираща до сградата на Народното събрание – източна страна. На събитието ще присъстват председателят на парламента Цецка Цачева и народни представители.

От 17.30 часа в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се състои представяне на научнопопулярния очерк „Свищовски възрожденци в Букурещ” с автори Лучия Керчова-Пъцан и Лука-Франчиск Велчов. Организатори на събитието са Държавната агенция за българите в чужбина и Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

От 10.00 часа в зала 3, етаж 2 в сградата на Научно-технически Съюз на ул. „Раковски” 108 ще се състои семинар на тема: „Данък върху оборота при извършване на трансграничен превоз на пътници и товари за и през Австрия”.

Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания ще даде пресконференция от 11.00 часа в БТА по повод 11 март – Световния бъбречен ден.

От 12.00 часа в БТА Пещерен клуб „Спелео плюс” – София ще даде пресконференция за позицията си по повод предоставянето на концесии за ползване на пещерите от юридически и физически лица.

От 10.00 часа в зала 36 на голямата община е насрочено заседание на комисията за химн на Пловдив, след като удълженият срок за конкурса изтече на 3 март. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще приеме в сряда от 11.00 часа Инициативния комитет за отделянето на село Ягодово от община „Родопи” и присъединяването му към Пловдив.

Изпълнителна агенция „Морска администрация” организира съвместно учение с Европейската агенция по морска безопасност (EMSA) за предотвратяване на последиците от мащабни нефтени разливи в морето. От 08.30 до 09.15 часа ще се състои пресконференция в конферентната зала изпълнителна агенция във Варна.

Шестото издание на международното състезание по ски-алпийски дисциплини за момичета и момчета, младша и старша възраст за купата на Чамкория ще бъде открито на писта „Ястребец 3” в комплекса Боровец.

Енергийна Агенция – Пловдив организира Втория Национален Семинар „Осигуряване на качествено обновяване на многофамилните сгради с цел повишаване на енергийната им ефективност” от 9.00 часа в административната сграда на РЕХАУ с участието на европейски партньори от Швеция, Австрия, Финландия, Холандия и Испания по проекта SQUARE.

В 19.30 часа в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъде открита изложба живопис на Джина Шемтов. Художничката излага пред френската публика тридесет и шест свои творби, създадени през последните години в ателието й в Париж, в непосредствена в близост до великолепния парк Монсури.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама