НОВИНИ


Четири мобилни екипа в София ще ваксинират възрастните хора в домовете

8 3035 05.01.2021
Четири мобилни екипа в София ще ваксинират възрастните хора в домовете

Четири мобилни екипа за ваксинация на настанените в домовете за възрастни хора са сформирани в столицата. Те ще се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници. Логистиката ще се извършва от представители на дирекция “Аварийна помощ и превенция”.


Това съобщиха от Столичната община след днешното заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова.


Задачата им е да участват във Втората фаза на поставянето на ваксини, когато ще бъдат имунизирани всички желаещи от  столичните домове за възрастни хора. Това бе решено на днешното заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова. По решения на Софийския оперативен щаб във втората фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователни институции – освен учителите  и непедагогическият персонал и медицинските сестри от училищата, детските градини и детските ясли.


От вчера са възобновени учебните занимания на учениците от 1. до 4. клас в столичните училища. По искане на родителите се дава възможност и за продължаване на обучението в електронна среда.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама