НОВИНИ


Одобриха ваксината на ”Moderna”, има около 94,1% ефикасност

4 3104 06.01.2021
Одобриха ваксината на  ”Moderna”,  има около 94,1% ефикасност

Ваксината срещу коронавируса на американската компания Moderna Inc получи одобрението на европейския регулаторен орган по лекарствата, което ще позволи на властите в Европа да ускорят процеса на имунизация на стария континент с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщава Ройтерс.


След като преди Коледа Европейската агенция по лекарствата (EMA) даде зелена светлина за използването на коронавирусната ваксина на компаниите Pfizer и BioNTech, днес лекарственият регулатори одобри и ваксината на Moderna.

 

EMA обяви, че е одобрила ваксината срещу COVID-19 на Moderna за употреба в Европа при хора на възраст над 18 години. Агенцията по лекарствата добави, че ваксината е била използвана в проучване, включващо около 30 000 души, в което е показала ефикасност от около 94,1%.

 

"Тази ваксина ни предоставя още един инструмент за преодоляване на настоящата извънредна ситуация. Това е доказателство за усилията и ангажираността на всички участващи, че имаме тази втора положителна препоръка за ваксина по-малко от година след обявяването на коронавирусната пандемия от страна на Световната здравна организация", заяви изпълнителен директор на EMA Емер Кук, предаде БНР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама