НОВИНИ


Доц. Кунчев: Моловете са по-рискови от гласуването, не коментирам Чорбанов

14 4811 09.01.2021
Доц. Кунчев: Моловете са по-рискови от гласуването, не коментирам Чорбанов
Ангел Кунчев

Посещението в мол носи повече рискове от това да отидете да гласувате, допълни още той. В момента сме на -18% на заразени в сравнение с предишните два периода. Ако продължава така, ще отворим в края на януари. Това заяви доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.


Доколкото е абсолютно невъзможно да правим прогнози за развитието на епидемията, според мен не може това да е водещият двигател. Логично е да мислим, че през пролетта ще има спад на заразените, посочи той.


По думите му има няколко варианта за гласуване в условията на пандемия. Напълно е възможно, ако има удължаване на изборния ден, хора под карантина да гласуват отделно, при взети необходими мерки.

 

Няма разлика за медицинския лист дали ще влезете и ще гласувате с химикал, или ще натиснете копчето на машината, категоричен е доц. Кунчев.

 

Кунчев отказа да коментира изявления на проф. Чорбанов, защото, според него, много от прогнозите и твърденията на Чорбанов, когото той титулова подчертано с "доцент", не са се сбъднали. Освен това заедно с доц. Мангъров допринесъл хората да се съмняват в доказаните и истинските неща.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама