НОВИНИ


Манолова в президентството: Извършва се откровен саботаж. Настояваме за паралелна гражданска ЦИК

26 5573 09.01.2021
Манолова в президентството: Извършва се откровен саботаж. Настояваме за паралелна гражданска ЦИК

Манолова остро разкритикува свършеното от институциите за провеждане на изборите и заяви, че се наблюдава откровен саботаж. В тази връзка тя предлага паралелна ЦИК.


"След месеци на протести сме пред година, в която ще има два вида избори - парламентарни и президентски", заяви Манолова по време на проведените дебати на извънпарлментарните партии в президентството.

 

Хората на площадите поискаха незабавна оставка на правителството. 28 март е логичната дата за провеждане на изборите. Следим внимателно консултациите с отговорните институции. Налице е откровен саботаж. Два месеца и половина преди изборите няма доставени машини, няма сключени договори за  машини. Правителството не е осигурило логистика. Няма правила за гласуване на карантиниранираните лица. Няма санитарен контрол, посочи още председателят на "Изправи се.БГ"

 

"Честни избори при управлението на ГЕРБ е химера", заяви по време на срещата с президента адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио". 

 

Хаджигенов застъпи също идеята за глсуване по попощата, но за разлика от Манолова застана зад идеята за промяна на Изборния кодекс. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама