НОВИНИ


Министърът на вътрешната сигурност на САЩ подаде оставка

3 3370 12.01.2021
Министърът на вътрешната сигурност на САЩ подаде оставка
Чад Улф

Изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност на САЩ Чад Улф подаде оставка на фона на опасения за размирици по време на встъпването в длъжност на избрания за президент Джо Байдън след седмица. Ситуацията в Съединените щати остава напрегната след щурма на Капитолия миналата седмица, отнел живота на петима.


Улф заяви, че подава оставка по процедурни причини. На поста му застава Пийт Гейнър, който е администратор към Агенцията за извънредни ситуации.

 

Според "Вашингтон пост" Улф е посочил, че решението му е следствие на „случилите се наскоро събития“.


Междувременно се появяват все повече информации за арестувани във връзка с щурма. Съобщава се и за разследвания на полицаи в Капитолия в търсене на отговор дали представители на органите на реда са били намесени и са показвали подкрепа към протестиращите привърженици на президента Доналд Тръмп.

 

Шефът на полицията във Вашингтон посочи, че един от подчинените му е бил на две мисии в Ирак и за този подчинен това, което е станало в Конгреса е било по-страшно от времето му на бойното поле.

 

Властите призовават гражданите да избягват да пътуват до американската столица за встъпването в длъжност на Байдън, което е на 20 януари.

 

И докато властите се опитват да направят всичко възможно да предотвратят бъдещи инциденти, демократи в Конгреса се готвят да задействат процедура по импийчмънт спрямо Тръмп. Републиканци призоваха да не се стига до това в името на националното обединение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама