НОВИНИ


Скандал на ”Дондуков” 2! Марешки критикува остро президента, Радев отговаря иронично

62 27463 12.01.2021
Скандал на ”Дондуков” 2! Марешки критикува остро президента, Радев отговаря иронично

Оценявам високо вашата откровеност. Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под Конституция, която не си чел, а вие го направихте.


Това заяви по време на срещата си с партия "ВОЛЯ" държавния глава Румен Радев.

 

Днес се провеждат консултациите между президента и парламентарно представените партии. През уикенда имаше разговори с политическите формации извън Народното събрание, както и с българските организации зад граница.

 

Консултациите с партия "ВОЛЯ" бяха с изключително остър тон и взаимни нападки. "С призива "Мутри вън!" изкарахте мутрите на площада и потопихте устрема на правилно протестиращите българи, които се надяваха на промяна", поде лидерът на "ВОЛЯ".

 

От партията призоваха парламентарните избори да се проведат на възможно най-ранната дата - 28 март, като Марешки отсече: Не знам защо бихте дали заден ход.

 

Лидерът на партията не пропусна да изрази и учудването си от стартирането на подобни консултации за провеждане на изборите едва сега - 2 месеца преди провеждането им.

"Консултациите ги определям аз и ако бяхте чели и настоящата Конституция, щяхте да разберете, че те са в срок. Давам време на всички фактори да се задействат, да се активират. Мудно се задействате", посочи Радев.

 

Марешки го контрира с въпрос: А вие какво получихте, че да се отмятате от датата?

"Господин Марешки, прочетете Конституцията. Видяхте ли да е издаден мой указ, с който се определя датата?", попита Радев.

 

Лидерът на "ВОЛЯ" посочи категорично - вярва на здравните власти и на общините, които твърдят, че са в пълна готовност изборите да се проведат на 28 март.

 

"Вие вярвахте и на проекта за нова Конституция, но той се оказа пълен фейк. Вие разчитате ли на вашите наблюдатели и застъпници за тези избори? Знаете ли параметрите на помещенията, какво ще пише в здравния протокол, на какво отстояние трябва да са хората? Замислялили сте се, че тези наблюдатели може да останат извън помещението?", попита Радев.

 

Марешки обаче предложи - членовете на секционните избирателни комисии да влизат след направен PCR тест. "2 месеца преди изборите е абсурдно да коментираме Изборния кодекс", отсече Марешки. Радев обаче го контрира - защо партията, която е част от парламента, не го е направила. "А вие защо не инициирахте такива консултации?", попита Марешки.

 

Консултациите завършиха остро: "Вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков". Такъв сте си. Нищо не направихте срещу картела. Нещо не казахте. Това е един безсмислен и пропаднал мандат", отсече Марешки.

 

„Вие с тази политика твърдо сте се устремили извън парламента. Успех ви пожелавам!", завърши президентът. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама