НОВИНИ


Частично бедствено положение обявиха в Равадиново заради дъждовете

1 3208 12.01.2021
Частично бедствено положение обявиха в Равадиново заради дъждовете
БГНЕС

Частично бедствено положение е обявено за община Равадиново, Бургаско. Има риск от преливане на язовири, а заради усложнената обстановка и наводнени участъци затворен за движение е главният път Бургас-Созопол.


Залети и непроходими са основните два пътя към Равадиново, информират от Българското национално радио. До критична точка са стигнали два от големите язовири. Особено притеснителна е ситуацията с яз. “Факуда”. 


600 са жителите на село Равадиново. На този етап евакуация не се е наложила. 


Усложнена остава обстановката и в голяма част от страната след проливните дъждове. Към момента ситуацията се нормализира, но наводнени остават стотици къщи. 


Под вода е и пътят към странджанското село Зидарово, където с тежка техника се изваждат закъсали автомобили. Няма бедстващи хора.


25 души от вилната зона на бургаското село Черница бяха евакуирани тази сутрин. 85 сигнала за наводнени приземни етажи и дворове са постъпили на тел. 112. днес. Няма риск за хората, информират от областната управа. 


Реките Изворска, Отманлийска и Маринка преляха, странджанското село Младежко е откъснато, тъй като реката е заляла пътя към него. Критично повишено е нивото на 3 язовира. Два от тях са община Средец, третият е язовир “Хурдере” над село Извор


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама