НОВИНИ


Вигенин уверен: На която и дата да са изборите, ще спечелим

5 3109 14.01.2021
Вигенин уверен: На която и дата да са изборите, ще спечелим
Кристиан Вигенин

На която и дата да са изборите, смятаме да ги спечелим. Всяка неделя има някакви празници, не виждаме как това ще попречи на хората да излязат и да гласуват. Ние още преди заявихме, че каквато и дата да определи президента, ще я приемем.


Това заяви в ефира на bTV Кристиан Вигенин от БСП. 


Коментарът му идва, след обявената дата за парламентарните избори. Държавният глава съобщи, че те са насрочени за 4 април, като вече е бил издаден указ. Последваха обаче и критики. 


На извънреден брифинг управляващите от ГЕРБ категорично заявиха, че ще има проблеми, тъй като датата съвпада с католическия Великден. 


В началото на изборната кампания партията се разделя с Георги Гергов, който беше председател на втората най-голяма организация на БСП – тази в Пловдив. Именно на Вигенин беше възложено ръководството на работна група, която да направи доклад за дейността и състоянието на областната организация.


“Смятам, че това е ефектът от натрупани във времето въпроси, както и нарушения на устава. Освен моя доклад, основата на това решение са редица сигнали, които са постъпвали в общопартийната контролна комисия. Но също така и продължаващо противопоставяне на политиката, която категорично спечели и на прекия избор на председател – отказ от каквото и да е взаимодействие с ГЕРБ, предизборно и следибзорно. Имаше такива сигнали – че това е естественият ход на събитията и че ГЕРБ и БСП заедно биха могли да направят едно стабилно поведение. То не е от последните седмици, това е една последователна линия на поведение“, обясни Вигенин. 


Той бе категоричен - изключването на Гергов не означава, че партията се рои, а напротив - че се консолидира.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама