НОВИНИ


Антимафиот влезе в Комисията по хазарта

0 5068 08.03.2010
Антимафиот влезе в Комисията по хазарта

Финансовият министър Симеон Дянков продължава промените в състава на Държавната комисия по хазарта (ДКХ).


В понеделник от министерството съобщиха, че на мястото на Марияна Велкова, досегашен представител на Министерството на икономиката и енергетиката в комисията, министър Дянков е назначил Сергей Кацаров, който до момента е служител в ГДБОП.
45-годишният Кацаров работи в системата на МВР от 1987 г., а в ГДБОП - от 1998 г. Според съобщението "притежава сериозен опит в противодействието на трансграничната организирана престъпност в областта на изпирането на пари, финансови престъпления, подправяне на платежни инструменти, трафик на хора и високотехнологична престъпност".

Смените в ДКХ започнаха неотдавна, след като председателят на регулаторния орган Димитър Терзиев подаде оставка. Това стана след публикуването на промени в Закона за хазарта, предвиждащи намаляване на данъка върху хазартната дейност - нещо, което изненада неприятно финансовия министър на фона на вдигнатия от началото на годината данък.

Миналата седмица бе сменен членът на ДКХ Александър Петров - бивш началник на кабинета на министъра на вътрешните работи в правителството на Сергей Станишев Румен Петков. Името на Петров нашумя, когато срещу него бе предприето разследване, че е натиснал ДХК да издаде разрешение за хазартна дейност на турски бизнесмен, въпреки отрицателното становище на контраразузнаването.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама