НОВИНИ


Енергийният министър в ефир: ”Балкански поток” не е руски. Български проект е

41 5468 16.01.2021
Енергийният министър в ефир: ”Балкански поток” не е руски. Български проект е
Теменужка Петкова, министър на енергетиката

"Балкански поток" е изцяло български проект. Това е българска инфраструктура, строим го ние. Не мог да става дума за руски проект. Това е инвестиция в полза на българските граждани за десетилетия наред. Спазени са всички изисквания. Всичко е публично и прозрачо.


Това заяви напълно категорично енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на Българската национална телевизия и комфортният стол на Георги Любенов. Никой не я попита защо на място при издграждането на газопровода са били руски фирми. Или защо газът не отива в Северозападна България.

 

Доколко е защитен българския интерес при изграждането на "Балкански поток" е въпрос, който все още няма своят категоричен отговор. Проектът е наричан "Турски поток", "Руски поток". Само у нас той се казва "Балкански". Има и опасения от американски санкции за изграждането му. Припомняме, че преди месеци на място на изграждането бяха граждани, които показаха, че там оперират руски фирми. Казано с други думи - руски компании градят руски прокет на българска територия за сметка на българския данъкоплатец.

 

Енергийният министър обаче увери - проектът е български.

 

"Проектът е изцяло български. Изграден е спрямо всички правила. Проектът е разширение на нашата газопреносна мрежа. Той ще даде възможност България да запази своето стратегическо място на газовата карта на Европа", категорична беше Петкова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама