НОВИНИ


Собствениците на затворените заведения се срещат със здравния министър

6 3398 19.01.2021
Собствениците на затворените заведения се срещат със здравния министър
БГНЕС

Собствениците на затворените заведения се срещат със здравните власти, за да обсъдят подновяването на работа от 1 февруари. Браншът, който беше затворен заради по-строгите ограничения от края на миналата година, настоява отново да заработи заради подобряването на епидемичната обстановка в страната.


Вчера от бранша заплашиха с гражданско неподчинение и самоволно отваряне на заведенията след 31-ви януари. Това означава, че заведенията планират да отворят врати, въпреки забраните, ако такива останат в сила. На свой ред здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че няма да се поддава на натиск и заплахи. 


"При всички случаи за нас отварянето началото на февруари е, така да се каже, от основните искания. Това, което задължително искаме, е в момента възможно най-бързо да се изплатят помощите на персоналите и да започне изплащането на компенсациите на фирмите”, посочи пред Българското национално радио Емил Коларов.


С цел да се потуши напрежението, от бранша излязоха с писмо до вицепремиера Томислав Дончев и ресорните министри, в което настояват от 1-и февруари да отворят обектите за хранене при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, нощните клубове да започнат работа от 12-и февруари, а компенсациите за персонала и за бизнеса да бъдат изплатени до 31-ви януари.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама