НОВИНИ


Калфин се кълне: Първанов няма да прави партия

6 4697 09.03.2010
Калфин се кълне: Първанов няма да прави партия

"Няма да ставам лидер на президентска партия, защото такава няма да има.", категоричен е евродепутатът и бивш съветник на президента Ивайло Калфин, цитиран от БНР.



Думите му идват ден, след като финансистът Кольо Парамов каза, че в публикуваната в петък стенограма на разговора между вицепремиера Симеон Дянков и държавния глава, Георги Първанов заявява бъдещия си политически проект, в който Ивайло Калфин ще е формалният лидер.
Ивайло Калфин обясни, че на всяка официална среща в президентството се води стенограма и се прави запис:"Това е разговор между финансов министър и президент, който освен това не е и на четири очи. В крайна сметка трябва да се научат, дори и тези, които наскоро влязоха в политическия живот в България, че една публична фигура е публична и не може да си позволи в работно време, ако има такова въобще, да казва нещо, а извън това да говори каквото си иска", коментира той.
По думите на Калфин очевидно проблемът станал от това, че президентът доста остро изразил различна позиция от финансовия министър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама