НОВИНИ


След аварията: Демонтират 30 метра релси от третата линия на метрото

32 3872 20.01.2021
След аварията: Демонтират 30 метра релси от третата линия на метрото

Тежка техника влезе в столичното метро, за да ремонтира третата линия. Екипи от инженери на ”Метрополитен” и строители започнаха демонтажа на релсите в 30-метров участък преди станция ”Хаджи Димитър”.


Това написа в личния си профил във Facebook столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че проблемът с новия лъч на метрото възникна вчера следобед, а той дойде само няколко месеца след откриването на линията. Движението на влаковете бе спряно незабавно.

 

“След демонтажа на релсите започва и демонтаж на траверсите и бетона на релсовия път. В момента се работи с малка строителна техника, а след полунощ, когато спре движението на влаковете по третата линия, ще влязат по-големи машини и вагони, с които да се извозят материалите”, обясни Фандъкова.

 

Тя добавя, че този участък е най-ниската точка от трасето и до него преминава Перловската река. Дъното на тунела е на 18 м дълбочина, като при вдигането нивата на подземните води налягането достига над 15 тона на кв. м. Столичният кмет посочи още, че ще се установи и причината, довела до случилото се.

 

Междувременно общински съветници от "Демократична България" съобщиха, че ще искат от столличния "Метрополитен" отговори за аварията. Съветниците са от Комисията по транспорт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама