НОВИНИ


Нинова призова за висока избирателна активност. Била ключова за легитимността на изборите

17 3281 21.01.2021
Нинова призова за висока избирателна активност. Била ключова за легитимността на изборите
Корнелия Нинова

Поканихме всички, които искат да се обявим за честни избори. Това е надпартийна ценност. Всеки от нас може да е различен в програмата си, но за това всички трябва да се обединим. Затова широко отворихме врата. БСП има две неща, които можем да обсъдим - имаме структури в цялата страна. Някои от извънпарламентарните нямаме. Имаме членове на СИК по закон. Те нямат. Затова искаме да обединим нашите възможности с тяхното желание в името на тази надпартийна цел за демократичния и правов ред.


Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Тя посочи, че тази покана не е партиен въпрос, а държавнически.

 

"Отнася се до държавността. Има недоверие към политическата класа, институциите, което ги делегитимира. С тези срещи искаме да върнем доверието на хората в институциите и изборния процес", посочи Нинова и напомни:

 

"Изборите ще ги правят ГЕРБ. Техни представители носеха чували с бюлетини, подправят протоколи, инструктират как да се гласува".

 

"Гласувайте. За когото предпочитате, но гласувайте. Високата активност е ключова за легитимност на изборите. Така беше при изборите за президент", отсече още Нинова.

"Големият въпрос за държавността е този - малкото участници в процеса правят избраните не достатъчно тежки като политически представители. Трябва да имаш много силна подкрепа в тази криза", смята още Нинова.

 

Дали левицата ще подкрепи Румен Радев за нов мандат ще стане ясно след парламентарните избори. Причината - това не е тема в момента, обясни още Нинова.

Левицата внесе днес промени в Изборния кодекс. Сред тях са видеонаблюдение и изчистването на мъртвите души от изборните списъци.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама