НОВИНИ


Внасят документите за втората процедура по импийчмънт на Тръмп

15 3108 25.01.2021
Внасят документите за втората процедура по импийчмънт на Тръмп
Доналд Тръмп

Документите за втората процедура по импийчмънт срещу републиканеца Доналд Тръмп най-вероятно ще бъдат внесени днес от Камарата на представителите в американския конгрес. Те ще бъдат внесени в Сената.


Тръмп се превръща в първия държавен глава в историята на САЩ, срещу когото са задействани две процедури по импийчмънт. Решението дойде в последните дни на Тръмп в Белия дом, преди в длъжност да встъпи демократа Джо Байдън, спечелил президентските избори през месец ноември. То бе подкрепено и от 10 републиканци. 


Очаква се делото в Сената да започне в началото на февруари. Защитатата на републиканеца е помолила да й бъде дадено време, за да се подготви.


Основното обвинение към Тръмп е в подстрекателство към метеж. Повод за това е безпрецедентният щурм на Капитолия, при който загинаха общо петима души. Сред тях има и един полицай. Тръмписти нахлуха в сградата на американския конгрес докато в нея се сертифицираха изборните резултати. Щурмът дойде след месеци, в които републиканецът Тръмп непрестанно говореше за изборни манипулации и измами.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама