НОВИНИ


Здравният министър: Не разбирам логиката на този протест. Прилича на уличен бой

37 4030 27.01.2021
Здравният министър: Не разбирам логиката на този протест. Прилича на уличен бой
проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването

Уличен бой. На това приличал днешния протест на ресторантьорите според здравния министър проф. Костадин Ангелов. Той направи квалификацията в ефира на Нова телевизия часове преди да започне демонстрацията в столицата. Очаква се протестът да е масов, а него да участват представители на бранша от цялата страна. Ангелов обаче не можел да разбере логиката.


“За какво протестират - за проявяване на разум ли? Ако проявя безразсъдство, тогава какво ще ми поискат?”, попита още здравният министър.

 

По въпроса с отварянето на заведенията и самият бранш се раздели на две. Още вчера представители на сектора се споразумяха със здравния министър и последва заповед - заведенията да отворят на 1 март. Някои обаче не са съгласни и настояха исканията им за възобновяване на дейността на 1 февруари да бъдат изпълнени. 

 

На срещата е бил обсъден основният проблем - забавените плащания. Здравният министър е уверил, че до края на този месец всички ще получат парите си по начина, по който са обещани от правителството. 


Припомняме още, че по-рано днес ресторантьори посочиха, че от месеци са оставени без доходи, а държавната помощ не стига до тях. Изплатени на някои са били еднократно 24 лева за един ден през месец ноември. 


Ангелов още веднъж подчерта - нямало да се умори да се бори за живота и здравето на всеки български гражданин и припомни, че разхлабването на противоепидемичните мерки става поетапно. 


“Не можем с лека ръка да зачеркнем това, което сме постигнали. Радва ме, че водим разговор за връщане към нормалното, но това трябва да стане с разум”, посочи Ангелов.


По отношение на доставките на ваксини у нас, той поясни, че те не зависят от България. Здравният министър отрече твърдението, че при 70% ваксиниране на населението ще се постигне колективен имунитет. 


По думите му до края на февруари месец очакваме 261 997 дози от Оксфордската ваксина, с която ще бъдат имунизирани 130 хил. българи.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама