ГЛАСЪТ


БТВ като тв вариант на Пеевска медия, Яна Маринова единствен лъч на нормалност

28 19570 29.01.2021
БТВ като тв вариант на Пеевска медия, Яна Маринова единствен лъч на нормалност
Яна Маринова говори за Яна Язова, те слушат... БГНЕС

От ден на ден бТВ заприличва на телевизионен вариант на някоя от пеевските медии- Слугинаж, декларативност, слугинаж, имитация, слугинаж, слугинаж... Когато излезе истината за сделката с чешкия собственик, ще стане ясна, откъде се спуска тази политика. Сигурно е, че в указанията ”свободно слово” и ”истината” отсъстват.


Това е една от причините избраната да коментира различни случки и събития актриса Яна Маринова в „Преди обед“ да направи силно впечатление на мнозина. Ярка гражданска позиция по горещите теми на хората. Когато пък разказа невероятни неща за писателката Яна Язова, водещите и другият коментатор - Андрей Арнаудов, гледаха като паднали от Марс... Не им беше комфoртно и когато Маринова защити позицията на Христо Петров - Ицо Хазарта по повод на някои изказвания на здравния министър. 

 

И това е логично, след като за седмица в сутрешния блок 75-80 на сто от гостуващите са представители на управляващите – министри, депутати, сътрапезни коментатори и пр. Да питаш за аварията в метрото шефа на метрото е дебилно. Да питаш за проблемите с Македония Екатерина Захариева е успешен опит за сервилничене. Същото „постижение“ е Дариткова, шефка на групата на ГЕРБ в НС, да говори за честни избори…

 

Разбира се водещите Деси Стоянова, Сашо Кадиев и присъединилата се преди няколко месеца Рая Пеева нямат голяма вина, защото правят това, което им е наредено. Но това им личи чрез неискреността на смешките и палавите подскоци.

 

На фона на Яна Маринова доста преднамерено, нагласено и неавтентично бе поведението на другия коментатор – Андрей Арнаудов. Участието му сякаш бе подчинено на опити да рекламира себе си, свои продавания, проекти и идеи. Да, опита да подкрепи Маринова в острите й критики към действията на властта, подкрепата й за протестиращите и разбиранията й за възпитание на децата в дух на непримиримост към лъжите и корупцията, но бе отчайващо повърхностен в желанието си да се хареса на публиката. Не се получи.Затова изпадна в глупава ситуация, когато възторжено обяви новината, че българска песен и изпълнителка имали шанс тази година да бъдат сред призьорите на Евровизия. Уау! Само дето миналата година нямало конкурс, не се знае дали ще има и тази година.

 

БТВ има своя редакционна политика и пълното право да я спазва и налага. Ние обаче сме зрители и имаме право на мнение, защото много от нас плащат немалко за пакетите с техните канали. Турски филми и новинарски буламач може да бъдат натрапвани известно време, дори по-дълго време, но не и винаги.

 

Да се превърнеш в тв вариант на някоя от пеевските медийни кочини не е трудно: сервилничиш, усмихваш се поемаш, каквото ти подадат.  Работа като за малки човечета.

 

Фрог нюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама