НОВИНИ


Отложиха делото за регистрация на ”Българско лято” на Божков

12 3438 29.01.2021
Отложиха делото за регистрация на ”Българско лято” на Божков
Васил Божков

Съдът отложи делото за регистрация на партията, свързвана с бизнесмена Васил Божков за 5 февруари. Причината е, че прокуратурата не е била уведомана в 7-дневен срок. На първото заседание присъства и председателят на партията Борил Соколов.


На 13-и януари ПП "Гражданска платформа българско лято" внесе документи за регистрация в Софийския градски съд (СГС), съобщиха от платформата, която е близка до бизнесмена Васил Божков.


13 папки на 13-о число внесоха председателят на партията Борил Соколов и членове на Националния съвет. В документите има над 3 200 подписа при задължителните по закон 2 500.


"Готови сме за парламентарните избори, когато и да са те. Въпреки всички спънки, които ни поставя хунтата, "Българско лято" ще се яви на изборите и с нас идва промяната", каза тогава председателят на "Гражданска платформа Българско лято" Борил Соколов.


Учредителното събрание на партията бе проведено на 3 януари 2021 г. изцяло онлайн заради наложените противоепидемични мерки в страната. На събранието участваха 934 учредители, които приеха Устав на партията и избраха неин Председател, както и Национален, Изпълнителен и Контролен съвет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама