НОВИНИ


Караянчева: За 4 години Радев дойде веднъж в парламента, за да нахъса протестиращите

47 3764 01.02.2021
Караянчева: За 4 години Радев дойде веднъж в парламента, за да нахъса протестиращите
БГНЕС

И председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи остър коментар след днешното изявление на президента Румен Радев. Тя го упрекна в липса наа институционален диалог и го призова да направи първата крачка.


Караянчева направи коментара си пред журналисти в Кърджали по време на честването на Деня в памет на жертвите на комунизма. 


По думите й заявката за втори президентски мандат от страна на Радев няма да повлияе на парламентарните избори през април, но ще ангажира ГЕРБ да излязат със силна своя кандидатура. 


"Тъй като тръгнаха слухове в пространството, че г-жа Йотова ще бъде номинирана от БСП за президент, мисля че той, по този начин иска да се застрахова и да получи подкрепата на БСП като обяви тази ранна своя заявка", допълни още председателят на НС.


Цвета Караянчева коментира и искането на държавния глава за промени в изборния закон:


"По много от темите, които застъпва президентът, много дълго е дабатирано и все още не може да се намери решение. Не може да се прави политика на инат".


И за критиките към правителството и парламента:


"Президентът за всичките 4 години дойде един път в парламента, за да може да нахъса протестиращите и това беше на 2 септември".


2 септември е датата, на която се проведе първият национален протест, обявен като Велико народно въстание. Тогава се стигна до сериозни ескалации на напрежението. Появи се информация за бити от полицията граждани. Нападнат бе и журналиста Димитър Кенаров. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама