НОВИНИ


Желязков смята, че Радев чак сега се дефинирал като политически опонент

24 3487 02.02.2021
Желязков смята, че Радев чак сега се дефинирал като политически опонент
Росен Желязков, министър на транспорта

Добре, че Радев направи от рано тази заявка, за да се дефинира като политически явен опонент на правителството. Това заяви в ефира на bTV транспортният министър Росен Желязков. Думите му идват след вчерашното изявление на държавния глава, което днес е основна тема в сутрешните блокове. Изказването на Желязков обаче е озадачаващо. Причината - държавният глава е отявлен критик на кабинета и в този смисъл се е дефинирал като явен опонент отдавна.


Припомняме, че държавният глава свали доверието си към кабинета “Борисов 3” още в началото на миналата година, а през лятото застана на страната на протестиращите срещу управляващите. Освен това престрелките между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” не са преставали. 


"Чухме заявката на Румен Радев за участие в президентските избори. Той даде заявка за очаквана и търсена подкрепа от страна на извънпарламентарните партии и заявка за това, че ще търси обединяване на фрагменти по линията ляво-дясно, обединени от антипатията към правителството”, заяви още Желязков. 


Според Желязков държавният глава иска да подпомогне реализацията на извънпарламентарните сили и по някакъв начин “да обезсърчи” социалистическата партия и усещането й за уникалност в подкрепата към държавния глава. 


“Тази мантра, че кабинетът готви избори не е вярна, защото те се правят от професионална изборна администрация в лицето на ЦИК”, категоричен бе транспортният министър.


Той категорично отхвърли обвиненията за манипулация на изборния процес и се аргументира с това, че в демократичната история на парламентарните избори няма случай, в който да има установена фалшификация на резултатите от вота. 


“Има манипулации, има купуване на гласове“, призна той.


На въпрос възможно ли е да видим Борисов и Радев в битка за президентските избори той заяви, че това не е тема на дискусия.


„В момента лидерът на ГЕРБ има ангажимента да доведе партията до победа на тези избори и до участие в съставянето на стабилен кабинет с или без ГЕРБ.


Важно е за държавата да има силен и стабилен кабинет, защото предизвикателствата пред държавата са изключително големи и те са отвъд партизанщината за властта. ГЕРБ може да намери партньори за управление“, категоричен бе Росен Желязков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама