НОВИНИ


К. Нинова: Дянков изглежда малък и незначителен в разговора с Първанов

28 5420 11.03.2010
К. Нинова: Дянков изглежда малък и незначителен в разговора с Първанов
Корнелия Нинова

От ГЕРБ се позовавали на чл.32 от Конституцията, но в него ставало дума за граждани, обясни Нинова.



Срещата Дянков - Първанов не е лична, защото Дянков е отишъл на нея в качеството си на министър на финансите и би трябвало да е наясно, че срещата се записва, обяви по БТВ червената депутатка Корнелия Нинова. Случаят имал юридическа и политическа страна. Според юридическата било ясно, че няма основание за отстраняване на президента.

От ГЕРБ се позовавали на чл.32 от Конституцията, но в него ставало дума за граждани. Мотивите им били политически поради факта, че президентът посочил грешки в управлението и конкретно на министър Дянков. Огласяването на стенограмата от страна на президента не е прецедент, каза Нинова и добави, че това, че Дянков изглеждал малък и незначителен в този разговор, си било негов проблем.

Публикуването на стенограмата е избирателно, а и става дума за личен разговор, каза Димитър Лазаров от ГЕРБ. В започването на процедурата по импийчмънт не ставало дума само за математика, а за това по какви правила работят институциите. Защо не се публикуват разговорите с посланиците?, попита той. Лазаров добави, че ще се разчита на гласовете на тези, които считат че има нарушение на конституцията. Дали има такова, щял да прецени Конституционният съд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама