НОВИНИ


Йончева: Президентът Радев е най-ярката опозиция на похищението на нашата демокрация

19 4468 02.02.2021
Йончева: Президентът Радев е най-ярката опозиция на похищението на нашата демокрация
Елена Йончева

В понеделник президентът Румен Радев / Румен Радев обяви намерението си да се кандидатира за втори мандат. Втори ден председателят на БСП Корнелия Нинова оставя този ход без коментар.


Президентът Румен Радев се ползва с огромно одобрение и подкрепа в българското общество. На изборите през 2016 г. получи повече от два милиона гласа - почти толкова, колкото взеха заедно #БСП и #ГЕРБ само няколко месеца по-късно на парламентарния вот. И тогава, и сега Румен Радев продължава да бъде обединител на нацията.

 

Президентът не предаде ценностите и каузите, зад които застана. Едно от доказателствата за това е, че се ползва с подкрепата и на привържениците на БСП.
Той се превърна в лидер на борбата срещу корумпираното и упадъчно статукво. Румен Радев застана зад българите, въстанали срещу авторитарното управление на Бойко Борисов. Той е най-ярката опозиция на похищението на нашата демокрация.


Силен водач, който заслужава уважение, лоялност и подкрепа от тези, които са искрени в стремежа си да премахнат възможността държавата да се управлява от задкулисието.

 

Мълчанието на председателя на БСП е тревожно. Да не подкрепиш най-одобрявания български президент, може да означава само едно - договорките с Бойко Борисов са в ход.

 

Това е път, който води и до заличаването на най-голямата лява партия в България.

 

Елена Йончева

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама