НОВИНИ


Хванаха лектор, пласирал детско порно

2 5056 11.03.2010
Хванаха лектор, пласирал детско порно
Криминалистите се погнусили от кадрите

Хлапетата вършили первезии с белезници.
Служители на ОДМВР-Силистра задържаха мъж, съхранявал и разпространявал порнографски материали с деца в интернет, съобщиха от пресцентъра на МВР.


От там уточняват, че 27-годишният М.К. бил арестуван в дома му. Там антимафиотите открили компютърна конфигурация и магнитни носители, съдържащи стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. На част от тях той позирал с насочен нож или пистолет към главите на непълнолетни момчета, на други - ръцете на някои от децата били приковани с белезници.

От пресцентъра на МВР допълват, че са намерени и конфискувани 6 видеокамери, разположени на различни места в апартамента, газов пистолет, палки и белезници.

До този момент е установено, че задържаният често приемал в дома си момчета на възраст между 13 и 16 години и ги черпел с алкохол. Той печелел доверието им като доброволен лектор в хуманитарна организация, където преподавал превенция на сексуалното и наркоманното рисково поведение. Задържаният е наблюдаван в продължение на два месеца .

Работата по установяване на контактите и участието му в мрежа за обмен на актови снимки с деца в интернет, както и изясняване на версия, че е блудствал с непълнолетните, продължава.М.К. е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано дознание по чл. 159, ал.6 от НК, за което законът предвижда лишаване от свобода до една година или глоба до две хиляди лева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама