НОВИНИ


Армията в Мианмар спря достъпа до Facebook

6 3165 04.02.2021
Армията в Мианмар спря достъпа до Facebook

Армията в Мианмар блокира достъпа до Facebook “в името на стабилността”. Платформата се явява единственият достъп на мнозина до интернет. Почти половината от 53-милионното население на Мианмар използва социалната мрежа. През последните няколко дни активисти използваха платформата, за да организират контрапреврат.


От Facebook реагираха на действията на армията и призоваха властите да възстановят връзката и да позволят на жителите на Мианмар да комуникират, информират от BBC. 


Властта обаче посочи, че блокирането на социалната мрежа ще продължи до 7 февруари. 


Все повече се усложнява обстановката в Мианмар след военния преврат, станал преди дни. Военните арестуваха лидера на управляващата партия “Национална лига за демокрацията” Аун Сан Су Чжи. Арестувани са и други високопоставени лица от партията.


В страната е обявено военно положение за една година.


Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички арестувани при военния преврат в Мианмар да бъдат освободени.


Като причина за преврата се съобщава неуспеха на правителството и липсата на реакция срещу твърденията за изборни измами през ноември 2020 г. Според военните става дума за милиони нарушения по време на парламентарните избори.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама