НОВИНИ


Христо Иванов: Гешев обичал да се прави на идиот. Ние - не! /видео/

27 6378 05.02.2021
Христо Иванов: Гешев обичал да се прави на идиот. Ние - не! /видео/
Христо Иванов

Целта на Борисов, Гешев и Цацаров са да се забрави за скандала около видеата и записите, с които беше свързан премиерът Бойко Борисов през лятото. Внесохме жалба срещу определението на прокурора да откаже да образува разследване за престъпление по служба и злоупотреба с власт. Това коментира съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов.


"Постановлението е класически пример за замазване. Прокуратурата всъщност не е проверила дали говори Борисов. Това щеше да е смешно, ако не е трагично. Две международни експертизи доказаха, че гласа от записите, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, всъщност е гласът на премиера Борисов", допълни той.


"Прокуратурата е разпитала само лицата, които евентуално биха били обект на разследването. Не си е направила труда да събере странични данни, за да събере доказателства. Отново имаме замитане под килима. Поискахме от Гешев да приложи стандарта "Гешев". Нали си спомняте, прокуратурата започна да обявява материали от текущи разследвания и каза, че занапред прокуратурата ще спази същият стандарт за прозрачност", допълни Иванов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама