НОВИНИ


Японската тайна: 100 крачки за минута, 1 час – по-дълъг живот

8 5365 06.02.2021
Японската тайна: 100 крачки за минута, 1 час – по-дълъг живот
Правете ето това...

И в пандемията има добри новини. Японски учени изчислили прост начин как да живеем по-дълго. В продължение на 13 години те наблюдавали 27 000 души от 40 до 79 години. Констатацията е, че тези, които са се разхождали активно, са живели значително по-дълго от предпочелите да не се движат. Един час дневна разходка гарантира по-дълъг живот, това вече е научно доказано.


Нещо повече, по изчисленията на японците темпото на разходка трябва да е 100 крачки за една минута. Движението да продължи около час, дори да направите една-две кратки почивки.

Прибавете към ходенето и правилно хранене и не само ще живеете по-дълго, но и ще се предпазите от Алцхаймер, твърди на свой ред Марк Гилбърт. Подбирайте по-ниско калорични храни – това е тайната. Хранете се по-често, но яжте по-малки порции. Просто и здравословно.

Днес температурите ще са пролетни, не се оставяйте да ви зомбират политици от телевизора излезте и се разходете. Ако ударите една бира някъде с приятели – няма да навреди. Не правете като фронтмена на руската рок група „Чиж и Ко“ Сергей Чиграков, който в интервю се разкайва, че се затворил заради коронавируса 20 дни и започнал да пие водка с кисело мляко… Не допускайте такава глупост, - призовава Чиграков.

Британската група Gorillaz пък по време на пандемията написала песен за уискито, чиито продажби значително се повишили в периодите на изолация…


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама