НОВИНИ


Комуникационен експерт: Да ползваш тролове е като да кихнеш в пепелник

23 3513 07.02.2021
Комуникационен експерт: Да ползваш тролове е като да кихнеш в пепелник
БНР

Да използваш тролове е като да кихнеш в пепелник – цапаш себе си, опонента и цялата информационна среда. Практиката за използване на тролове е нещо изключително неетично и неморално.


Това заяви в ефира на Българското национално радио комуникационният експерт и преподавател в УНСС доц. д-р Александър Христов.


Троловете  наводняват по думите му социалните мрежи и информационното пространство  с неверни и емоционални негативни твърдения, опитвайки се да очерни някой политически опонент. “Вгорчава се информационната среда”, посочи още експертът. 


По думите му троловете се проявяват във форумите и в социалните мрежи почти винаги около избори, особено в моменти на високо обществено напрежение, когато хората са по-податливи на емоционални “лашкания”.


“Троловете са платени или провокирани от някой, те изказват чуждо мнение. Повечето от троловете са млади момчета и момичета, които нямат кой знае колко изразена собствена гражданска позиция и пишат онова, което им спускат. Поради тази причина е много трудна да спориш с трола, а ние, комуникационните специалисти, казваме, че и не трябва, защото по този начин го легитимираме”, обясни още Христов.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама