НОВИНИ


Съдът съжали бедната Масларова

27 4678 11.03.2010
Съдът съжали бедната Масларова
Емилия Масларова

Намалиха 10 пъти паричната гаранция на Емилия Масларова, след като преди днешното съдебно решение тя се изкара пред медиите, че е бедна като "църковна мишка". Вместо 50 000 лева, тя ще трябва да брои само 5 хилиадарки.


Софийски градски съд. гледа днес промяна на паричната гаранция на обвинената за длъжностно престъпление и за присвояване в особено големи размери и бе благосклонен към финасовите проблеми на Масларова.

Бившият социален министър е обвинен за източени 11 милиона лева, които според прокуратурата са присвоени от скъп ремонт на социалния дом в Стара Загора.

По повод изнесена в пресата информация, че в периода 2006 г. - 2008 г. в банкови влогове Емилия Масларова е разполагала със 170 000 лева, народният представител от Коалиция за България заявява, че няма подобни средства. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на БСП.

Frognews.bg
припомня, че Емелия Масларова бе обвинена, че докато е заемала поста, се е облагодетелствала за сметка на държавата. Щетите са за 9 807 000 лева. Освен Масларова облага е получил и семейният й приятел Венцислав Драганов.. Според прокуратурата, докато е била министър на труда и социалата политика, Масларова е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки и утвърдените от Министерството на труда и социалната политика вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки. Така е набавила за себе си и за Венцислав Драганов облага от над 9 милиона лев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама