НОВИНИ


В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Криза на идентичността в БСП и казусът с КЗК

1 3304 10.02.2021
В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Криза на идентичността в БСП и казусът с КЗК

Сложената точка в спора за болничните лимити, вътрешната борба за опозиционна идентичност в БСП и опитът да се сложи байпас на антимонополната комисия са част от темите тази вечер в предаването “Честно казано с Люба Кулезич”.


Ето и какво ще видите довечера в 20 ч.:


Точка по спора за болничните лимити. След 10-годишен хаос съдът слага край на въпроса трябва ли Касата да плати за лечение, извън наложените лимити. Вече трябва. Ще донесе ли обаче този факт повече почтеност в здравната система - говори д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването. И още - изправени пред третата коронавирусна вълна и на опашката по ваксиниране в Европа - къде бъркаме? 


БСП във вътрешна борба за опозиционна идентичност. Може ли левицата да устои на тестовете за политически отпор на ГЕРБ начело с Корнелия Нинова и как невъзпитаните и неудобните в червените редици плащат цената на инакомислието - бившият пиар на партията Валентин Кардамски и политологът доц. Иво Инджов тълкуват размера и причините за кавги на всеки километър.


Байпас за КЗК. Два месеца преди изборите законови промени обричат на дълголетие сегашната комисия против монопола и позволяват преизбиране на членове. Кой иска да мачка физиономии необезпокоявано поне още две години - говори юристът и бивш депутат от 43-тото Народно събрание Петър Славов, съавтор на закона, който беше премахнал пожизнените блюстители на антимонополен комфорт. 


“Дани. Легенда. Бог” - един филм-смелчага, изрекъл от чужбина диагнозата за свличането на държавата под тежестта на политическата простотия. По Skype се включва младият банкер от Лондон Явор Петков, който съумя да заснеме своя режисьорски дебют, без да целува ръка за държавна субсидия. Резултатът е артистична и зъбата проницателност към боледуваща България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама