НОВИНИ


Журналист: Невъзможен е Дворцов преврат в Русия

6 3117 12.02.2021
Журналист: Невъзможен е Дворцов преврат в Русия

Журналистът Валери Тодоров изключи възможността за Дворцов преврат в Русия. Москва усеща новия кръг на конфронтация и втвърдява позицията си, коментира той в предаването „Бизнес старт“.


Европейският съюз все повече ще цели сближаване на позицията си с тази на САЩ по отношение на Русия, тъй като забелязваме подновяване на диалога след ерата на Тръмп. От своя страна, Вашингтон ще увеличава претенциите си към Москва и тъй като и двете страни са в криза, прогнозата е да се върви към нови санкции и към влошаване на настроенията Изток-Запад, като се има предвид и Китай.

 

„Жосеп Борел стана жертва на липсата на единство в ЕС и накъде да се върви в отношенията с Русия“, каза Тодоров за критиките, които върховният представител на Европейския съюз за политиката на сигурност и външните работи получи за посещението си в Москва.

 

"Русия предусеща новия кръг на конфронтация и затова втвърдява позицията си по вътрешни въпроси, като този за Навални. Но тук вече идва въпросът къде свършва вътрешната граница и къде започва тази на човешките права“.

 

„Тезите на Русия и тези на ЕС и САЩ са различни и е трудно да се намери балансът между тях, тъй като в зависимост от гледната точка и двете могат да изглеждат достатъчно достоверни“, заяви журналистът пред Bloomberg TV Bulgaria.

 

"Логиката на взаимни отстъпки е трудно постижима, тъй като всяка отстъпка ще се смята за поражение и това напряга отношенията. Вече стана ясно, че санкциите срещу държавата не действат, ще се предприемат санкции на персонално ниво“, каза още той.

 

„ЕС има само един начин на действия - да използва държавите, които вече са в диалог с Русия като Германия и чрез тях да се върви към смекчаване на напрежението“, смята Тодоров.

 

По думите му в момента политическата система в Русия няма да може да излъчи опонент на Путин.

 

„Революция е трудно възможна освен ако санкциите не натоварят много настроенията в страната. Дворцов преврат също не е възможен и остава нишата, в която Навални се позиционира - новото поколение, което не е обременено от страха“, каза Тодоров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама