НОВИНИ


Без много шум името на Делян Добрев отпадна от делото ”Белене”

14 6396 12.02.2021
Без много шум името на Делян Добрев отпадна от делото ”Белене”
Делян Добрев БГНЕС

Бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев тихо е отпаднал от обвинителния акт по делото “Белене”. На съд са предадени други двама, оглавявали ресорното министерство - Овчаров и Петър Димитров, както и двама бивши шефове на НЕК - Мардик Папазян и Любомир Велков.


Прокуратурата е внесла обвинителния акт в Специализирания наказателен съд  преди няколко дни - на 8 февруари, и без много шум. Името на Добрев обаче липсва. 


Той бе привлечен в качеството си на обвиняем през 2016 г. Безстопанственост около проекта АЕЦ “Белене” е причинила щети за държавата в размер на 500 милиона лева. От 2016 г. насам обаче повече информация за разследването не е публикувана, съобщават от Антикорупционния фонд 


Впечатление обаче прави друго. Внасянето на друг обвинителен акт на същата дата бе официално съобщено от държавното обвинение с прессъобщение, което и днес може да се види на страницата на прокуратурата. В медиите веднага се разпространи информацията, че става дума за разследването срещу братя Бобокови, а на следващия ден делото беше публично разпределено в Специализирания съд.


Стои въпросът защо има двоен аршиин в публичността, с която държавното обвинение оперира по отношение на двете дела. Въпрос има и по отношение отпадането на името на Делян Добрев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама